De Waasmunsterse heide was vele decennia lang een vast toeristisch begrip. Namen als de Heidekapel, de Lekkerbek en Heidepark waren bekend van Oostende tot Hasselt. Vanaf de zestiger jaren van vorige eeuw veranderde dit idyllisch beeld: Waasmunster evolueerde van typische landbouwgemeente met belangrijke textielindustrie naar een meer residentiële “slaapgemeente”. De gewestplannen die woonparkgebieden vastlegden en de aanleg van de E 17 veranderden het landelijk karakter. Kom wandelen langs enkele merkpunten van deze evolutie onder leiding van een geboren en getogen Waasmunsteraar.

Gids: Paul Van Damme

Trefpunt: Gerstekot, Vinkenlaan 30, Waasmunster

Aantal: 30 personen – ook voor kinderwagens en kinderen

Hoe deelnemen?

Reservatie en inschrijving: vanaf 15 juni 2017 enkel via toerisme@waasmunster.be. De inschrijving is pas definitief na bevestiging van de reservatie én de betaling vooraf. Het aantal plaatsen is beperkt.

Prijs: 5,00 euro per persoon per activiteit, streekbier of frisdrank inbegrepen.

Aanvang: 19.00 uur

Einde: 21.00 uur