Griet Van Nieuwenhove licht het nieuwe project van de historische site Koolputten toe.

De Durmebrug, sinds 1971 beter gekend als de ‘Mirabrug’, kreeg haar naam door de verfilming van het boek ‘De Teleurgang van de Waterhoek’ van Stijn Streuvels. Deze brug zorgde tot 1980 voor de verbinding tussen Dendermonde en St. Niklaas.

Waar de brug in het verleden werd gebruikt voor de tramlijn naar Antwerpen, is ze nu de ideale uitvalsbasis voor fietsers, voetgangers en bromfietsers naar het Scheldeland of het Waasland.
Paul Van Reeth, toenmalige ingenieur bij de dienst Zeeschelde leidde de heropbouw van de brug van 2001 tot 2003 in goede banen. Hij gidst en informeert u over de werking, geschiedenis en omgeving van de Mirabrug met zijn aal- of beerkaaien en Koolputten.

Gids : Paul Van Reeth

Trefpunt: Mirabrug, Koolputten, Waasmunster

Aantal: 20 personen

Hoe deelnemen?

Reservatie en inschrijving: vanaf 15 juni 2017 enkel via toerisme@waasmunster.be. De inschrijving is pas definitief na bevestiging van de reservatie én de betaling vooraf. Het aantal plaatsen is beperkt.

Prijs: 5,00 euro per persoon per activiteit, streekbier of frisdrank inbegrepen.

Aanvang: 19.00 uur.

Einde: 21.00 uur