Infodag boordevol inspiratie voor uitstappen in groep

Vernieuwde Infodag Groepen in Merelbeke op 24 februari 2018

met streekproductenmarkt en kookdemonstraties

Iedereen die inspiratie zoekt voor een uitstap met vrienden, familie of vereniging is welkom op de Infodag Groepen van Toerisme Oost-Vlaanderen. Dit jaar vindt de infodag plaats in de gemeentehallen van Merelbeke op zaterdag 24 februari .

Vaste waarde

De promotie van het Oost-Vlaamse groepsaanbod is al jaren een vaste waarde in de werking van Toerisme Oost-Vlaanderen.Tijdens de infodag worden aanbieders, verenigingen en potentiële groepsuitstappers samengebracht. De infodag is zo de ‘hoogdag’ van de provinciale promotie voor het groepsaanbod, maar het hele jaar door wordt met diverse acties doelgroepgerichte promotie gevoerd.
Gedeputeerde-voorzitter van Toerisme Oost-Vlaanderen  Eddy Couckuyt benadrukt het belang van groepsuitstappen voor de provincie. “De lokale diensten voor toerisme in onze provincie en diverse private ondernemers -zoals bijvoorbeeld rederijen, streekproducenten en gidsenorganisaties- ontwikkelen, promoten en verkopen een product op maat van al wie er graag in groep op uit trekt in Oost-Vlaanderen.Toerisme Oost-Vlaanderen investeert sterk in de promotie hiervoor met de expertise en het netwerk dat de dienst de voorbije jaren opbouwde.”

95 standhouders

Op 24 februari zullen 95 standhouders op de beurs klaar staan om hun aanbod te presenteren. Dat aanbod is heel gevarieerd: boottochten, begeleide wandelingen, fietstochten, museumbezoekjes, teambuildingsactiviteiten, busrondritten, brouwerijbezoeken, bedrijfsbezoeken, enz. Bovendien zijn er ook heel wat groepsverblijven aanwezig. Wie wil, kan dus van zijn daguitstap in Oost-Vlaanderen een mooie meerdaagse in groep maken.

 Streekproductenmarkt

Dit jaar is zijn er nog heel wat extra’s te beleven op de Infodag. Je kan erbijvoorbeeld ook genieten van streekproducten op de streekproductenmarkt. Bovendien zorgen kookdemonstraties (van Breydel en de Kollebloem) en sprekers voor extra animo op de beurs.

Programma

Van 10 tot 16 uur: beurs met 95 standen

Van 10 tot 16 uur: streekproductenmarkt

10u30: Stadsgids William Minnaert over Ninove, een stad om te ontdekken

11u00: Kookdemonstratie Breydel met degustatie

11u45: Kookdemonstratie De Kollebloem met degustatie

12u30: Kookdemonstratie Breydel met degustatie

13u15: Stadsgids William Minnaert over de Dender, een rivier met historische en natuurparels

14u00: Kookdemonstratie Breydel met degustatie

15u00: Kookdemonstratie De Kollebloem met degustatie

De kookdemonstraties duren ongeveer een half uur.

Praktisch

Datum: 24 februari 2018 van 10 tot 16 uur

Locatie: Gemeentehallen Merelbeke, Kloosterstraat 34, 9820 Merelbeke

Beursbezoek:

  • € 3 per persoon in voorverkoop
  • € 5 per persoon aan de kassa
  • Inclusief consumptiebon ter waarde van € 2

Alle info en ticketverkoop op www.infodaggroepen.be

 Vragen?

Contacteer  Stijn Vandeplas – consulent sectorwerking – Toerisme Oost-Vlaanderen

sector@oost-vlaanderen.be, T 09 267 70 50

Toerisme Oost-Vlaanderen vzw – PAC Het Zuid – Woodrow Wilsonplein 2 – 9000 GENT