Moederkerk van het Waasland

2017-08-24 19:00 - 21:00

Uit de parochie van de Onze Lieve Vrouw en Petrus en Pauluskerk in de Kerkstraat te Waasmunster ontstonden 800 jaar geleden  andere Wase parochies zoals Sint-Niklaas en Sinaai. Hierdoor kreeg de Onze Lieve Vrouwkerk ook de naam van moederkerk van het Waasland. Een ideale gelegenheid om naar aanleiding van de viering 800 jaar Sint-Niklaas de onze Lieve Vrouwekerk in de kijker te zetten.

Pastoor, koster en archeoloog vertellen over hun leven in dienst van de moederkerk.  De koster belicht de restauratie van de glasramen, de architectuur, de kerktoren en het ontstaan van de parochie ‘Waesmunster’.  De archeoloog vertelt over de archeologische opgravingen en vondsten onder de vloer van de kerk. En de pastoor brengt kerkelijke gebruiken van de middeleeuwen tot nu aan bod geïllustreerd door de kerkschatten. De organist zorgt voor de muzikale sfeer tijdens de rondleiding.

Gids: Leden van het kerkfabriek

Trefpunt: Onze Lieve Vrouwkerk, Kerkstraat, Waasmunster

Aantal: 80 personen

Hoe deelnemen?

Reservatie en inschrijving: vanaf donderdag 1 juni 2017 enkel via toerisme@waasmunster.be. De inschrijving is pas definitief na bevestiging van de reservatie én de betaling vooraf. Het aantal plaatsen is beperkt.

Prijs: 5,00 euro per persoon per activiteit, streekbier of frisdrank inbegrepen.

Aanvang: 19.00 uur; Indien volzet kan een 2de sessie worden voorzien van 17.00 tot 19.00 uur.

Einde: 21.00 uur

RSS
Follow by Email
Facebook
Facebook