Wandel langs trage wegen en groene paden en ontdek het verhaal van de Zwarte Ruiter.

In deze familie-wandelzoektocht luister je op diverse stopplaatsen naar een razend spannend verhaal vol oude Waasmunsterse legenden. Doe met het hele gezin mee met de opdrachten, ontdek spectaculaire kunstwerken, los de vragen op en kom zo alles te weten over de geschiedenis van de gemeente.

Doe mee!

Dit jaar breiden we Erfgoeddag wat uit, om alles zo veilig mogelijk te laten verlopen. Het thema van Erfgoeddag is dit jaar ‘De Nacht’. Daarom draait alles rond een griezelverhaal, waarbij we de legende van de Zwarte Ruiter ontdekken.

Nog tot 1 november kan je een wandelroute volgen doorheen onze mooie gemeente, aan de hand van een smartphone-app. Je start en eindigt in de Molenstraat, ter hoogte van het Sociaal Huis en beluistert langs de route een razend spannend verhaal over de Zwarte Ruiter, een vertelling gebaseerd op enkele lokale legenden. Tussendoor kom je ook 11 ‘Erfgoedweetjes’ tegen, waardoor je de woordpuzzel kan oplossen.

Heb jij wandelroute afgelegd, ben je de Zwarte Ruiter op het spoor gekomen en weet je welk woord we zochten in de woordpuzzel?

Geef dan hier je antwoord door en ontdek je prijs!

Praktisch:

Je kan de wandeling afleggen tot 1 november.

Start- en eindpunt: Sociaal Huis Molenstraat 41. Kom te voet of parkeer je fiets of auto in de omliggende straten en ga op pad. Spot de kunstwerken om de wandelroute te volgen.

De route is 6.2 km en volledig geschikt voor kinderwagens of fietsjes.

Download de IZI Travel App hier (voor Android) of hier (voor iPhone)en ga met je smartphone op pad! De handleiding hiervoor vind je onderaan de pagina.

Geen smartphone of app?

Heb je geen smartphone of wil je de app niet installeren? Download de kaart en de opdrachten dan hier en ga ermee op stap. Het deelnameformulier is ook gratis te verkrijgen bij de dienst toerisme aan het vrijetijdsloket in de Meermin Abdij van Roosenberglaan 9250 Waasmunster.

Het hele verhaal ‘Waesmonster’ kan je beluisteren via de website van Sprekend Waasland.

Dit project is een samenwerking met Erfgoedcel Waasland, Deelraad Toerisme Waasmunster, Heemkring ’t Sireentje, Bistro+Bar De Meermin, Academie Waasmunster en Academie Ter Beuken.

Weetje weg?

Ontbreekt er een weetje op de route. Meld het hier en dan vervangen we het!